Handgjorda smycken i finsilver

Jag gör silversmycken efter egen design men även efter önskemål via beställningar i silverlera. Varje smycke finns bara i ett exemplar och blir helt unikt, även om man försöker efterlikna en form som önskas. Jag kommer vartefter lägga ut mer bilder på smycken jag gjort och prisuppgift på vardera smycke. Är du intresserad av att göra beställning av ett smycke efter din egen idé så hör av dig om hur du tänkt om form och storlek så räknar jag ut priset till dig. När smycket är under tillverkning kan jag skicka bilder till dig så att du blir nöjd med resultatet...inget köpkrav. 

 

Om silverlera

Silverleran kommer från Japan där den “uppfanns” på 1990 -talet. Det består av vatten, organiskt växtmaterial och små silverkorn av finsilver. Det organiska växtmaterialet fungerar som ett bindemedel och ger silverleran dess lerliknande konsistens. När man sedan bränner föremålet i mycket hög värme brinner cellulosan bort och silvret sintrar, det vill säga de små silverkulorna fogas samman till en solid och ren metall. Föremålen som är tillverkade i silverlera är 999 tusendelar rent silver och kallas därför finsilver. Det är den renaste procent silver som finns att köpa idag.

 

Finsilver kan ofta användas av allergiker eftersom finsilvret inte innehåller koppar som andra silversorter t.ex. sterling silver som bara är 925 delar silver.Det blir därför inte heller svart som "vanligt" silver. Det är kopparn i sterlingsilvret som ärgar och blir svart. 

smyckenheader.jpg